Fasülye Diblesi

Print Recipe
Fasülye Diblesi
Karadeniz’in en çeşitli mutfaklarından birine sahip olan Giresun’un ağızlara layık, leziz yemeklerini denemek ister misiniz? Karadeniz'in en lezzetli yemeklerine ve vejetaryan mutfağı sahiplerinden biri olan Giresun'un meşhur, damakları şenlendiren bu görkemli lezzetler arasında fasülye diblesi tam size göre !
Hazırlık süresi 15
Pişirme süresi 20
Kişi sayısı
Malzemeler
Hazırlık süresi 15
Pişirme süresi 20
Kişi sayısı
Malzemeler
Yapılışı
  1. Fasulyeyi ayıklayıp, enine doğrayın ve tencerenin dibine yayarak istif edin. Üzerine, ince doğranmış soğan, küp küp küçük doğranmış domates, pirinç, su ve yeterince tuz koyarak kısık ateşte pişirin. Kısık ateşte pilav gibi demlenen fasülyelerin üzerine yağı kızdırıp üzerine gezdirin. İsteğe göre üzerine pul biber ile serpiştirerek servis edebilirsiniz. Turşu veya mevsim salatası yanında mısır ekmeği ile sunum yapılabilir. Afiyet olsun.
Share this Recipe

Leave a Comment