fındık

Giresun, Giresun Merkez/Giresun, Türkiye (0)
kişi başına 0.00
  • Alışveriş

Açıklama

GİRESUN’DA SATIN ALABİLECENİZ İŞLENMİŞ FINDIK ÇEŞİTLERİ.

Beyazlatılmış fındık:Naturel iç fındıklardan zar attırılarak elde edilir. Kavurma makinasından çıkan fındıkların zarları, üzerinde sabit fırçaları bulunan makinelerle yada, yüksek basınçlı havayla zarları alınmıştır.

Kavrulmuş fındık:İç fındıklardan zar attırılarak elde edilir, Çerez olarak doğrudan tüketilir, gıda sanayiinde hammadde olarak kullanılır.

 Kıyılmış fındık:İç fındıkların parçalar halinde kesilmesiyle elde edilen bir fındık ürünüdür, eleklerle 0 ila 7mm arasında boylandırılmaktadır. Pasta, tatlı ve dondurma üretiminde kullanılmaktadır.

Dilinmiş fındık:Beyazlatılmış iç fındıkların dilinmesiyle elde edilen bir fındık ürünüdür. Dilimle kalınlıkları istenilen ölçüde ayarlanabilmektedir. Pasta, her türlü tatlı, kek, kurabiye vs üretiminde kullanılan bir malzemesidir.

 Fındık unu:İç fındıklardan öğütülmek ya da yontulmak suretiyle elde edilen bir fındık ürünüdür.

 Fındık püresi:İç fındıkların 190 °C de kavrulduktan sonra öğütme makinasından geçirilip yarı akışkan hale getirilmesiyle yapılır. Özellikle çikolata hammaddesi olarak kullanılmaktadır.

 Pralin:Fındık püresinin şeker, nebati yağ, süttozu, kakao, doğala özdeş aromalar (çikolata aroması ve vanilin) ve emülgatör (lesitin) ile karıştırılmasıyla elde edilir.

Fındık ezmesi (Krokant):Kavrulmuş fındığın şeker ve doğala özdeş aroma (vanilya) ile karıştırılıp ezilmesiyle elde edilir.

Fındık likörü:Kavrulmuş fındık aromasının çeşitli renk ve/veya koku verici diğer alkolde çözünebilen aromalarla tekniğine uygun olarak karıştırılmasıyla yapılır.

 Fındık sosu:Fındık yağından yapılmaktadır.

 Nugat:Fındık püresinin şeker, nebati yağ, süttozu, kakao, doğala özdeş aromalar (çikolata aroması ve vanilin),emülgatör (lesitin) ile karıştırılmasıyla elde edilen bir üründür.

Fındık yağı:Fındık yağı, fındıktan elde edilen, kimyasal işlem görmemiş, oleik esaslı bitkisel bir yağdır. Diğer bitkisel yağlara oranla oleik esaslı olması sebebiyle,(tek çifte bağ yapısında olması sebebi) vücutta parçalanması ve sindirimi kolay, erime noktası düşük ve bilinen bütün sıvı yağlara göre oksitlenme ve acılaşma süreleri de daha uzundur.Dolayısıyla mevcut yağlar içinde en kaliteli olanıdır diyebiliriz.

 Faydaları Saymakla bitmeyen FINDIK;

*Enerji verici ve besleyicidir.

*Böbrek rahatsızlıklarında, güç ve dikkat gerektiren durumlarda yararlıdır.

*Vücudunuzun ihtiyacı olan proteini rahatlıkla fındıktan karşılayabilirsiniz.

*Fındık vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına, zayıf düşmemesine yardımcı olur.

*Gelişme çağındaki çocuklara da hem enerji verip hem de besleyici olmasından dolayı gelişmelerini daha iyi sağlamak için fındık vermeliyiz.

* Afrodizyak olduğu tartışılabilir ancak, yüksek tansiyondan prostata, kalp şikayetinden menopoz dönemi sorunlarına kadar bir çok rahatsızlıklarda fındık vücudu güçlendirici ve sağlığımızı koruyucu bir iş yapar.

* Fındığın kolesterolü düşürdüğünü ve kalp krizi riskini azalttığını, içerdiği yüksek kalsiyumdan ötürü kemikleri ve dişleri güçlendirdiğini, cinsiyet hormonlarını geliştirdiğini ve inanılmaz biçimde insana günlük yaşamda enerji verdiğini ortaya koyuyor.

* Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir, vücuda kuvvet verir, nekahet devresinin çabuk geçmesini sağlar.

*Sodyum düşük, magnezyum ve potasyum yüksek olduğundan vücutta kan basıncını düzenlemede önemli rol oynar.

 

 

 

 

Yorumlar


0 Değerlendirme
  • Position
  • Tourist guide
  • Price
  • Quality