Giresun Kadayıfı

Çoğumuz biliriz tabi kadayıfı. Ama Giresun’daki başka. Bildiğiniz kadayıftan farkı tamamen kuru ve çok daha ince olması. Sadece Giresun’da üretiliyor şimdilik. Kadayıf da ilk sırayı alır her zaman. Çünkü Giresun dışında bir yerde bulmak neredeyse imkansız. Giresun’da kadayıf fındıklı yapılır doğal olarak.Giresun da kadayıfı sütlü,şerbetli ve dondurmalı olarak özel mekanlarda tatma ve Giresun kuru kadayıfı […]

Devamı

fındık

GİRESUN’DA SATIN ALABİLECENİZ İŞLENMİŞ FINDIK ÇEŞİTLERİ. Beyazlatılmış fındık:Naturel iç fındıklardan zar attırılarak elde edilir. Kavurma makinasından çıkan fındıkların zarları, üzerinde sabit fırçaları bulunan makinelerle yada, yüksek basınçlı havayla zarları alınmıştır. Kavrulmuş fındık:İç fındıklardan zar attırılarak elde edilir, Çerez olarak doğrudan tüketilir, gıda sanayiinde hammadde olarak kullanılır.  Kıyılmış fındık:İç fındıkların parçalar halinde kesilmesiyle elde edilen bir […]

Devamı

Giresun Tavası

Meşhur Giresun Balık Tavası

Devamı